Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  25/11/2020
Data da última atualização:  22/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, D.; DELIZA, R.
Afiliação:  Denize Oliveira, Universidade Federal do Rio de Janeiro; ROSIRES DELIZA, CTAA.
Título:  Comparison of consumer-based methodologies for optimizing the development of new products: A case study with probiotic chocolate flavored milk.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Food Science and Technology International, p. 1-15.
DOI:  https://doi.org/10.1177/1082013220973803
Idioma:  Inglês
Notas:  First Published November 24, 2020.
Conteúdo:  Several studies have reported that most new products do not achieve satisfactory results when launched on the market. There is a need to increase the efficiency of the methodologies used in the development of new products to increase success rates. Rapid sensory methodologies named Polarized Sensory Positioning (PSP), Check-all-that-apply (CATA), Projective mapping (PM) or Napping were applied to obtain sensory and hedonic information of a new product, probiotic-added chocolate flavored milk, aiming at determining preference guides that can be used to obtain a high overall liking level. It was possible to develop a probiotic chocolate flavored milk with general positive overall liking. The preferred sample was formulated with high content of sugar and chocolate, concluding that these characteristics are preference guides. The results supplied by the consumers using different methodologies were consistent, although the methodologies differed in their ability for sample differentiation. CATA methodology allowed better discrimination between samples than the other methodologies, followed by Projective Mapping, PSP with scales and triadic PSP. We could confirm that those rapid methodologies of sensory characterization are efficient when applied to product development.
Thesaurus Nal:  Food technology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15063 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  16/03/2010
Data da última atualização:  16/03/2010
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Autoria:  ALENCAR, C. A.; RUMJANEK, N. G.; XAVIER, G. R.; GHINI, R.
Afiliação:  Cláudia A. de Alencar, Instituto de Biologia UNIG; Norma G. Rumjanek, Embrapa Agrobiologia; Gustavo R. Xavier, Embrapa Agrobiologia; Raquel Ghuni, Embrapa Meio Ambiente.
Título:  caracterização morfológica de isolados de nódulos de feijão carioca cultivados em câmara enriquecida com CO2
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: SEMANA CIENTÍFICA JOHANNA DOBEREINER, 9., 19 a 23 de outubro de 2009. Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2009
Volume:  01
Páginas:  01
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Câmara enriquecida; CO2; Nódulos de feijão carioca.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB36379 - 1UMTFD - PP2010.0005720100005701
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional